Chcete slevu 100 Kč na první nákup?

Stačí se zaregistrovat a sleva je vaše.


Vítáme vás v klubu BeautySense.

close

...

Co si dát k večeři na pleť?

- Categories : Blog

💤Co se vlastně s kůží v noci děje a jak její funkce podpořit?

Pár hodin před tím než si jdeme lehnout, naše tělo začíná produkovat hormon melatonin. Ten navozuje pocit ospalosti a kromě toho pomáhá také v kůži napravovat škody způsobené UV zářením, tzn. vrásky a pigmentové skvrny.

Během noci si pleť dává pauzu od vnějších vlivů, jako jsou změny počasí a teplot, znečištění ovzduší, nadmíra slunečního záření a vrstva make-upu, a má tak více prostoru se regenerovat. Právě v tento čas kůže potřebuje maximum živin, aby proces probíhal tak, jak má.

Mezi 21. a 23. hodinou proto nastává čas, kdy pleť nejefektivněji vstřebává kosmetiku a využívá ji ke své obnově.

Zhruba od 23 hodin do 4 hodin poté dochází k tvorbě nových kožních buněk a pokud přitom tvrdě spíme, regenerace se výrazně zrychluje.

💤Co způsobuje nedostatek spánku?

Z dlouhodobého hlediska může nedostatek spánku způsobovat zrychlené stárnutí pleti, výskyt vrásek a hyperpigmentace a může dojít i ke zhoršení existujících problémů jako je ekzém nebo psoriáza.

💤Jak pleť v noci podpořit?

Základem je čištění. Takže než skočíte do postele a to i když zrovna nemáte make-up, pleť důkladně odličte. Kůže v noci produkuje méně kožního mazu a snadněji ztrácí hydrataci. Současně je kůže během noci teplejší a kyselejší, což může vést k nadměrnému vysoušení. Je proto vhodné na noc zvolit těžší, hutnější krémy nebo noční masky, které jí dodají potřebnou výživu a zabrání nechtěné suchosti.

🌟Tip BeautySense jsou noční masky. Udržují vlhkost pleti a tak zvyšují její hydrataci. A můžeme vás uklidnit, že žádné skvrny na polštáři nenajdete, svojí texturou jsou podobné nočním krémům.

Sdílet článek

Přidat komentář

Boxed:

Sticky Add To Cart

Font: